zaterdag 19 januari 2013

Tekenen op de campus van de RDM in Rotterdam -19 januari 2013

Vandaag hebben wij getekend op de campus van de Hogeschool Rotterdam -het voormalig terrein van RDM -Rotterdamse Droogdok Maatschappij .

Wat was het koud toen wij vanmorgen de deuren openden van de 24 uurs atelier van de academie voor bouwkunde,gelukkig stond binnen de verwarming aan en waren we al snel weer warm.

Hoeveel mensen zouden er komen ?Zouden er nog bekenden komen ? Zouden we vandaag naar buiten kunnen om te tekenen ? Altijd toch weer spannend hoe de dag zal gaan verlopen .

Om plm.half 12 kondigde naast onszelf de eerste tekenaar zich aan .Hij had ook al een plek gezien die hij ontzettend graag wilde tekenen ;een ruiine noemde hij het .Het oude gebouw van de RDM dat gesloopt wordt en waarvan alleen nog wat stukken muur staan ,een zwaren kraan staan ervoor om maandag de overige resten weg te breken ....een stukje geschiedenis wordt nog even vastgelegd!
Ondanks de behoorlijke kou zoekt Richard een plek in de luwte van een portiek en begint te tekenen .
Wij hebben binnen al een plek gevonden waar we uitzicht hebben over de doks en kranen van de RDM  en gaan aan de slag.

Later komen er twee bekenden van een vorige sketchcrawl ;ferdinand en Arienne en nog wat mensen die zij weer hebben meegenomen ,leuk.Ieder zoekt een plek en object en gaat aan de slag .Zo af en toe worden de benen gestrekt en worden ervaringen ,materialen en resultaten besproken ,bekeken en vergeleken .....heerlijk zo'n dag tekenen .

Ondanks dat het vandaag niet zo druk bezocht was hebben we weer genoten!
En dan nu weer een leuke plek in Schiedam zoeken voor de eerstvolgende sketchcrawl :)
ingezonden :Richard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Volgers