zondag 9 juni 2013

We gaan tekenen op een echt landgoed!

En ja hoor, ook voor 13 juli as. hebben wij weer een prachtige unieke plek in Rotterdam gevonden waar wij mogen tekenen .Wij gaan namelijk tekenen op Landgoed de Tempel -Delftweg 186 - Rotterdam .


Geschiedenis De Tempel Het landgoed De Tempel ontleent zijn naam aan het slot en hoge heerlijkheid” De Tempel onder Berkel, tegen de grens met Overschie gelegen.De naam De Tempel werd al in 1290 genoemd voor deze lokatie.

In de 17e eeuw bezat de familie van Oldenbarneveld de heerlijke rechten over De Tempel, toen nog een buurtschap op de plaats van het gesloopte slot.

Johan van der Hoeven bouwde in het begin van de 18e eeuw een landhuis op de plek van het huidige landgoed. Hij bracht de door hem verworven heerlijke rechten van De Tempel over op het nieuw gebouwde landhuis dat door hem en volgende eigenaren werd vergroot en uitgebreid.

Kort na WO II verkocht de familie van Beek het landgoed aan de gemeente Rotterdam voor f 100.000 op voorwaarde dat het landgoed gebruikt zou blijven voor het publieke belang.

Vleermuis reservaat Het landgoed De Tempel herbergt een tal dieren. Zo komen er 51 soorten broedvogels en is de noordrand van het landgoed uitgeroepen tot vleermuisreservaat. Er komen 6 soorten vleermuizen voor van de 17 in ons land aanwezige soorten

Landgoed De Tempel is een oude buitenplaats met een bijzondere tuin. Het landgoed is sinds het jaar 2000 een rijksmonument. Wellicht staat in dit park de oudste en dikste Eik van Rotterdam. Achter op het terrein staat ook nog een oude beuk.

bron:http://www.top010.nl/html/monumentale_eik_aan_de_schie.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Volgers